Logo Joppefestival

Orphanage
terug..

www.orphanage.nl
George Oosthoek - lead grunt zanger
Rosan van der Aa - lead female zanger
Remko van der Spek - basgitaarr
Guus Eikens - gitaar
Lasse Dellbr¨gge - keyboard
Sureel - drummer
2004 gaat het jaar worden waarin Orphanage laat zien dat ze nog steeds dé heavy metal band van Nederland zijn.
Orphanage was een van de eerste bands die grunts en romantische vrouwelijke zang combineerde en groeide uit tot een van de invloedrijkste Nederlandse metalbands.
Dit bewezen ze meerdere malen op grote festivals als Dynamo Open Air, Graspop en A Campingflight to Lowlands Paradise.

Orphanage maakt naar de maatstaven van dit moment gothicmetal, maar niet zomaar ineens. Het zestal uit Utrecht maakte al 'metal in combinatie met vrouwelijke zang' sinds hun oprichting in 1994. Door gebruik te maken van een breed scala aan muzikale contrasten wisten ze een unieke stijl te ontwikkelen, die zowel binnen als buiten de metalscene zeer gewaardeerd werd om zijn diversiteit. Orphanage heeft hiermee een uitstekende naam opgebouwd, die ze optredens opleverde met metalgrootheden als: Kreator, the Gathering, Samael, My Dying Bride en Sodom. De stijl van Orphanage is een mengeling van doom en gregoriaanse zangpartijen.
Zware gitaar partijen gecombineerd met sfeervolle keyboards en vrouwenzang worden aangevuld met zwaar groovende drums en bas.

Liefhebbers van bands als the Gathering, After Forever en Nightwish die nog niet bekend zijn met de band, doen er goed aan naar het Joppe Festival te komen, want deze gasten kunnen er echt wat van.


JoppeFestival 2004 >> fotogalerij
© Joppefestival / Knooppunt   Ontwerp: Postmus     Ontwikkeld: 16 juni 2001     Aangepast: 14 juni 2007